Taller presencial sobre habilitats de comunicació persuasiva i eficaç en les presentacions en públic

El CSITAL de Barcelona organitza el dijous dia 22 de juny de 2023 un Taller presencial sobre HABILITATS DE COMUNICACIÓ PERSUASIVA I EFICAÇ EN LES PRESENTACIONS EN PÚBLIC en dues franges a escollir, de MATÍ o TARDA, màxim 10 a 12 participants per a cada franja. Hi ha previst un dinar plegats.

MATÍ de 9:00 a 13:00 hores
TARDA de 15:00 a 19:00 hores

Persones destinatàries: Secretaris i secretàries, interventors i interventores, tresorers i tresoreres d’administració local del Col·legi de Barcelona.

LlocCarrer de Girona, 48, 08009 Barcelona

Inscripció:  Es pot formalitzar la inscripció mitjançant el formulari electrònic que trobareu AQUÍ confirmant l’assistència tant al taller, indicant la franja de MATÍ o TARDA escollida, com al dinar. En cas que el nombre d’inscrits no superi els 12 participants s’agruparan en una sola franja, preferentment de matí.

Qualsevol dubte o qüestió us podeu adreçar a l’adreça electrònica formacio@csital.cat

Quota d’inscripció per a col·legiats i col·legiades: 100 euros

Quan la inscripció sigui a títol personal i no com a treballador d’una entitat local s’aplicarà una tarifa reduïda de 60 euros.

El dinar no està inclòs en el preu.

PagamentMitjançant transferència al compte ES28 0182 4609 9502 0119 4677 

(ref. ingrés Taller HAB  i nom i cognom de la persona assistent)

Tancament d’inscripcions: Dimecres 14 de juny de 2023 a les 16:00h

Una vegada tancades les inscripcions, la no assistència per causes alienes al Csital BCN no generarà dret a la devolució de la quota.

PROGRAMA:

MATÍ:

08:40 – 09:00h. Recepció i acreditació 

09:00 – 13:00/13:00h. Taller sobre HABILITATS DE COMUNICACIÓ PERSUASIVA I EFICAÇ EN LES PRESENTACIONS EN PÚBLIC, a càrrec de Júlia Ruiz, sòcia directora de l’Institut 5 Fars de Ferran Ramon-Cortés. 

DINAR OPCIONAL 

TARDA:

14:40 – 15:00h. Recepció i acreditació 

15:00 – 19:00/19:30h. Taller sobre HABILITATS DE COMUNICACIÓ PERSUASIVA I EFICAÇ EN LES PRESENTACIONS EN PÚBLIC, a càrrec de Júlia Ruiz, sòcia directora de l’Institut 5 Fars de Ferran Ramon-Cortés. 

SOBRE EL TALLER: 

SER UN FAR. La teoria del curs es basa en el llibre La illa dels 5 Fars de Ferran Ramon -Cortés. Un far és una referència, una llum que impacta en la foscor de la nit. Com amb la nostra comunicació podem ser una petita llum que es perd en la foscor o ser un potent far, que guia, que inspira o que sedueix.

El taller vol ajudar als participants a comunicar-se com un far en les seves presentacions en públic, amb la rellevància, l’impacte i la seducció dels fars. Per això es treballaran 5 claus per fer aquestes presentacions més memorables, persuasives i més eficaces.

CONTINGUTS

  1. Missatge. Com construir un missatge únic i clar. Com estructurar la informació i transmetre una idea central. 
  2. Creativitat del missatge. Com fer-ho memorable. Recursos per a captar i mantenir l’atenció.
  3. Llenguatge. Llenguatge oral: Adaptació a cada audiència. Como connectar amb els distints estils d’interlocutor. Llenguatge visual: ús del PowerPoint i similars. Disseny òptim de les diapositives i criteris de contingut.
  4. Escenificació. Veu: Intensitat, modulació, ritme i ús dels silencis. Contacte visual: connexió i captació del feedback. Gesticulació: gest icònic i gest rítmic. Domini escènic: posició escènica, moviment i percepcions no verbals.
  5. Persuasió. Intentar convèncer vs Mostrar-se convençut.

DESENVOLUPAMENT DEL TALLER  a valorar en funció de la relació temps/participants

1 . Introducció. Experiències i necessitats.

  1. Per a cada participant un exercici “sorpresa” de tres preguntes.
  2. Per a cada participant una presentació de 5 minuts, d’un tema que hagi escollit, si s’escau, amb PowerPoint i similars, que portarà prèviament preparada per al dia del taller. 
  3. Visionat de gravacions i feedback de les habilitats de cada participant que permeti fer un treball de correcció en funció del feedback rebut.
  4. Resum conceptual. Al final de les presentacions exposarem els principis bàsics que ajuden a realitzar una bona comunicació.

FORMADORA: JÚLIA RUIZ SOTO

Llicenciada en Sociologia i dissenyadora gràfica. Sòcia col·laboradora de l’Institut 5 Fars des del 2018. Especialista en posada en escena i en la conceptualització i disseny de presentacions i intervencions. Realitza seminaris de formació en el context de l’Institut.