La incidència de l'IVA al Sector Públic

El CSITAL  Barcelona organitza aquesta Jornada amb la intenció de realitzar una revisió d’aspectes actuals que generen una especial problemàtica en l’aplicació de l’IVA a les entitats integrants del  Sector Públic Local. (LLOC i DATA: Auditori COACB 5 de novembre de 2018).

PROGRAMA :

9:00-9:10      Inscripció i recollida de documentació.

9:10-9:15      Inauguració de la sessió.

9’15-11’00 h: PRIMERA PART

  • Situació actual de l’aplicació de l’IVA a les entitats integrants del Sector públic: Efectes de la Reforma introduïda per la Llei 9/2017 de Contractes del Sector Públic i conflictivitat amb l’Administració tributària.
  • La problemàtica en l' IVA de la prestació de serveis amb mitjans propis.
  • La problemàtica de l’IVA en els serveis d’estacionament de vehicles.
  • La subjecció a IVA de determinades subvenciones i transferències públiques.

11’00-11’30h: Descans  

11.30-14.00h: SEGONA PART

  • La subjecció a IVA del serveis prestats per ens públics de segon nivell: Consorcis, Mancomunitats, Associacions, Consells Comarcals, etc.
  • L’aplicació de l’IVA en la contractació de serveis amb empreses i persones no residents.
  • L’aplicació de l’IVA a la contractació de serveis per via electrònica.
  • L’aplicació del tipus reduït als contractes de neteja.
  • L’aplicació de l’IVA als contractes de dret de superfície.
  • Els serveis culturals i esportius prestats a través d’empreses públiques. 

14’00-14’30: Torn obert de preguntes.

Metodologia: Aquesta jornada es planteja en termes eminentment pràctics i amb un caràcter aplicat, amb el desenvolupament de casos que es resoldran mentre s'exposen les regulacions i novetats més importants en matèria d'IVA.

Dades del formador:  Sr.Eduard Gracián Moreno. Advocat i economista. Director del departament de Sector Públic de Duràn-Sindreu asesores Legales y Tributarios. S.L

 

Data i lloc:  5 de novembre de 2018. Auditori del Col·legi d'Agents Comercials de Catalunya (c. Casp 130 Barcelona. Planta -1)

Destinataris: Secretaris, interventors i tresorers d'administració local. Tècnics d’àrees relacionades amb la gestió econòmica.

Documentació S’enviarà la ponència a tots els assistents els dies previs a la jornada.

Inscripció: Es pot formalitzar la inscripció mitjançant el formulari electrònic que trobareu aquí .  o  informacio@csital.org . o telèfon 93 265 51 61.

Quota d'inscripció:   60 euros col·legiats, 130 no col·legiats.

Pagament Mitjançant transferència al compte: ES2801824609950201194677, (ref. ingrés JIVA i nom de l'assistent) o amb taló nominatiu a favor del Col·legi de Secretaris de Barcelona.

 

Programa per descarregar.

Organitza:              

Col·labora:

                              

http://www.coacb.com/assets/img/logo.png

Arxius adjunts

Col·laboren:

 

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Ofcina Antifrau  Diputació