Amb una  assistència de més de 140 persones la l'Assemblea general ordinària del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local de Barcelona de l’exercici  2016, celebrada  divendres 18 de novembre de 2016  en l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa, ha estat novament un èxit de  participació.

Versió en castellà.

L'acte inaugural de l'assemblea, que aquest any ha dut per lema  'Sital = Integritat i bon govern', ha anat a càrrec de Consellera de Governació, Relacions Institucionals i Habitatge, Meritxell Borràs; l'Alcalde de Manresa, Valentí Junyent; i la Presidenta del CSITAL Barcelona, Maria Petra Sáiz.

La Consellera ha ressaltat en la seva intervenció al referir-se als FHN, que "calen bons professionals que ajudin a fer una administració més propera, professional i moderna". 

En el decurs de l'Assemblea s'ha aprovat la memòria de gestió i la memòria econòmico-financera i s'ha fet un petit homenatge als companys que s'han jubilat aquest any: Luis Delgado, Ramón Oriol i Santiago Moreno.

Seguidament, ha intervingut François Figueras, Director del Centre National de la Fonction Publique Territoriale Antenne des Pyrénés Orientales i Guilhem Quail en representació del President del Sindicat National des Directeurs Généraux des Collectivites Territoriaux de França Estephan Printe. Per acabar Josep Alabern Valentí, director-gerent d'Aigües de Manresa, que ha parlat sobre 'Principis ètics, bones pràctiques i serveis públics'.

L'Assemblea també ha aprovat la declaració  amb el lema "Sital = Integritat i bon govern",  en la que es defensen els valors i principis de la bona governança, la integritat institucional i l'ètica pública  del Codi Ètic del CSITAL aprovat l'any 2005 i es manté un ferm compromís amb la transparència i el funcionament àgil de les administracions locals; es reivindica la identificació dels valors ètics i de conducta professional dels FHN amb la bona administració; i es reclama el protagonisme que el CSITAL mereix en el Comitè per a l'elaboració del Codi ètic del servei públic de Catalunya.

En l'acte de cloenda ha intervingut Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar; juntament amb Josep M. Sala, tinent d'alcalde d'Hisenda i Governació de l'Ajuntament de Manresa,  David Saldoni, vicepresident de l'ACM i alcalde de Sallent i la Presidenta del CSITAL de Barcelona Maria Petra Sáiz.

En la seva intervenció, el president de l'FMC ha destacat el fet que el col·lectiu s'hagi compromès amb els valors ètics del sector públic des de l'any 2005 en què va aprovar el Codi Ètic: "Vàreu ser el primer col·lectiu professional a l'Estat en aprovar-lo". 'La nostra entitat té un compromís amb vosaltres que està signat i que referma la direcció d'innovació i bon govern que ha de caracteritzar la governança local, ara i en el futur".

Mentre que el vicepresident de l'ACM ha posat en valor la col·laboració entre els electes i els professionals dels ens locals,

A l'acte han assistit també la  Directora General d'Administració Local Montserrat Mundi; el representant de l' Oficina Antifrau de Catalunya Joan Xirau Serra; el Director del Consorci Administració Oberta de Catalunya Manel Sanromà; el  Director de l'EAPC Agustí Colomines; el Secretari de Política Institucional i Programes de la UGT Carlos Villlante i el Secretari General de la FMC Juan Ignacio Soto;  entre d'altres representants institucionals.

20161118_Assemblea_CSITAL_BCN_193

Sin título Sin título
Sin título Sin título
Sin título Sin título
Sin título Sin título
Sin título Sin título

Sin título Sin título
Sin título

20161118_Assemblea_CSITAL_BCN_194

 

20161118_CSITAL_Assemblea

Moltes gràcies a tots.

La Junta del CSITAL de Barcelona.

 

Col·laboren:

 

Administració Oberta de Catalunya Diputació de Barcelona. Xarxa de Municipis Escola d'Administració Pública de Catalunya ACCID.cat Consorci local per al desenvolupament de les xarxes de telecomunicacions i de les noves tecnologies  Associació Catalana de Municipis i Comarques   Ofcina Antifrau  Diputació